Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum) – Bc. Barbora Kylišová
Bc. Barbora Kylišová
Master's thesis
Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum)
Detection and Identification of Biologically Active Compounds in Cinnamon (Cinnamomum)
Abstract:
Již v daleké historii byla kůra skořicovníku využívána jako přírodní lék a koření. Dnes je řada rostlin zkoumána kvůli účinkům na organismus, tzv. biologické aktivitě. Skořice obsahuje řadu biologicky aktivních látek s širokým spektrem biologických účinků. V potravinářství využíváme zejména dva druhy skořicovníku skořice pravá (C. verum) a skořice čínská (C. cassia). Součástí diplomové práce je teoretická …moreAbstract:
In the history there was the cinnamon bark using as a natural medicine and spice. Many kinds of plants are studied for positive effects for the organism, called as biological activity. The cinnamon contains many biological activity substances with a high range of biological effects. In the food industry there are using two species of cinnamon Cinnamomum verum and Cinnamomum cassia. The diploma thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KYLIŠOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum)}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/00r9y3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kylišová, Barbora. Stanovení a identifikace biologicky aktivních látek ve skořici (Cinnamomum). Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bioaktivní látky ve vybraných bylinných a ovocných čajích
Barbora BARTOŠOVÁ -
Bioaktivní látky v jablkách a jejich vliv na lidské zdraví
Tereza Přibylová -
Bioaktivní látky ve výživě člověka
Tereza Jirková -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová -
NMR jako nástroj k výzkumu katabolismu polyfenolů v lidském trávicím traktu
Pavlína Koplíková -
Bioaktivní látky čajů z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů
Ladislav Mucha -
Aktívne látky v čučoriedkach
Viktória Balaščáková -
Izolace silic hřebíčku a skořice dostupné na českém trhu a jejich stanovení metodou GC-MS a HS-GC-MS
Jana Mátlová