Mgr. Markéta Vorlíčková

Diplomová práce

Ovoce a zelenina a výživa seniorů

Fruit and vegetables and senior nutrition
Anotace:
V období stárnutí bývá výživa velmi často nedostatečná či nevhodná svou skladbou. Vyvážená, pestrá a plnohodnotná výživa pozitivně ovlivňuje zejména kvalitu života. Optimální nutriční stav podporuje adaptibilitu jedince, která je často v seniorském věku snížená, dále má vliv na lepší tělesnou i duševní výkonnost, zlepšuje imunitu, podporuje reparační a regenerační procesy a také ovlivňuje lepší zvládání …více
Abstract:
In elderly age, the nutrition is often poor or composed insufficiently. Balanced, various and wholesome nutrition has a positive influence on a quality of life. Optimal nutrition strengthens adaptability, which is often lower in seniors, it influences the mental and physical performance, improves immunity, boosts reparation and regeneration and also positively influences handling of the stress. This …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 1. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 2. 2017
  • Vedoucí: Mgr. Veronika Suchodolová
  • Oponent: MVDr. Halina Matějová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta