Bc. et Bc. Natália Kosmeľová

Master's thesis

Tradičná gastronómia Sápmi v súčasnej sámskej kultúre

Traditional gastronomy of Sápmi in contemporary Sami culture
Abstract:
This thesis concentrates it´s objective upon the form and manner of obtaining food, eating and cuisine of the Sami culture with the aim to understand the extended context in the Sami culture. Beside the food as such, the culinary practices are part of the aim as well, their differences and similarities in other regions, reindeer herding, buildings, their traditions and cultural connections connected …viac
Abstract:
Diplomová práca si kladie za cieľ priblížiť podobu a spôsob získavania stravy v kultúre pôvodného obyvateľstva Sápmi za účelom porozumenia jej širšiemu kontextu v sámskej kultúre. Okrem stravy ako takej sú predmetom výskumu aj kulinárske praktiky, odlišnosti a zhody v regiónoch, chov sobov, stavby, zvyky a kultúrne súvislosti viažuce sa ku problematike obživy. V práci sú reflektované dve časové roviny …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 9. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 2. 2021
  • Vedúci: PhDr. Roman Doušek, Ph.D.
  • Oponent: prof. PhDr. Alena Křížová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masaryk University

Faculty of Arts

Master programme / odbor:
Historical Sciences / Ethnology

Práce na příbuzné téma