Veronika Šorsáková

Bachelor's thesis

Výběr potravin a stravování osob s laktózovou intolerancí

Food choices and diet of lactose intolerant people
Abstract:
Četné literární zdroje ukazují, že nutriční složení mléka se může mírně lišit v závislosti na faktorech, jako je zvíře, ze kterého mléko pochází a způsob zpracování. Dle studie bylo zjištěno, že nejméně laktózy obsahuje mléko kozí, nejvíce pak mléko mateřské. Mléko je velmi bohatým zdrojem plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin, které si lidské tělo neumí samo vytvořit. Jedná se o celé …more
Abstract:
Numerous literary sources indicate that the nutritional composition of milk may vary slightly depending on factors such as the animal it comes from and the processing method. According to a study, goat milk contains the least lactose, while breast milk contains the most. Milk is a rich source of complete proteins and essential amino acids that the human body cannot produce on its own. It contains a …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 5. 2024
  • Supervisor: Ing. Klára Cejpová, Ph.D.
  • Reader: Tereza Michlová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Bachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.