Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase – Pavla Holečková
Pavla Holečková
Master's thesis
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Effect of lean meat proportion on fatty acid profile in pork
Abstract:
Mastné kyseliny jsou základní stavební jednotkou tuku. Složení mastných kyselin v tucích je důležité z pohledu zdraví člověka. Cílem této diplomové práce bylo posouzení vlivu libové svaloviny na jejich profil ve vepřovém mase. V literární časti je charakterizováno maso a popsáno jeho složení. Jsou zde definovány mastné kyseliny a jejich složení ve vepřovém mase. Zmíněna je výkrmnost, která souvisí …moreAbstract:
Fatty acids are the main building block of fat. Composition of fatty acids in fat is important for human health. The aim of this thesis is assess effect of lean meat proportion on fatty acid profile in pork. In literary overview is characterized meat and described its composition. Further there are defined fatty acids and provide their composition in pork. Fattening, which is associated with growth …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Michaela Englmaierová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOLEČKOVÁ, Pavla. \textit{Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/0421rf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Interaction of dietary fatty acids with endogenous inductors of apoptosis in the human colonic epithelial cells
Belma Skender
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 0421rf 0421rf/2
14/4/2015