Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase – Pavla Holečková
Pavla Holečková
Diplomová práce
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Effect of lean meat proportion on fatty acid profile in pork
Anotace:
Mastné kyseliny jsou základní stavební jednotkou tuku. Složení mastných kyselin v tucích je důležité z pohledu zdraví člověka. Cílem této diplomové práce bylo posouzení vlivu libové svaloviny na jejich profil ve vepřovém mase. V literární časti je charakterizováno maso a popsáno jeho složení. Jsou zde definovány mastné kyseliny a jejich složení ve vepřovém mase. Zmíněna je výkrmnost, která souvisí …víceAbstract:
Fatty acids are the main building block of fat. Composition of fatty acids in fat is important for human health. The aim of this thesis is assess effect of lean meat proportion on fatty acid profile in pork. In literary overview is characterized meat and described its composition. Further there are defined fatty acids and provide their composition in pork. Fattening, which is associated with growth …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOLEČKOVÁ, Pavla. \textit{Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/0421rf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Interaction of dietary fatty acids with endogenous inductors of apoptosis in the human colonic epithelial cells
Belma Skender
Název
Vložil
Vloženo
Práva