Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel – Bc. Petra Turková
Bc. Petra Turková
Bakalářská práce
Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel
State of art of evaluation of health risks connected with consuming of artificial sweeteners
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je zaměřena již na jednotlivá sladidla …víceAbstract:
This dissertation deals with toxicity of artificial sweeteners. It has been focused on four most commonly used intensity sweeteners: aspartame, acesulfame-K, saccharin and cyclamate. The introduction of present dissertation has been aimed at defining the terms like food additives or artifical sweetener. Moreover, it summarizes current legislation and includes study on artificial sweeteners intake among …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 8. 2011
- Vedoucí: doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Turková, Petra. Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Ekologie a ochrana životního prostředí / Management ochrany životního prostředí