Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa – Bc. Stanislav Rys
Bc. Stanislav Rys
Diplomová práce
Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa
Determination of lipid content and fatty acid profile in the various varieties of oats
Anotace:
Oves a ovesné produkty bývají často oproti ostatním obilovinám podhodnocovány.V poslední době je však ovsu díky vysoké energetické a nutriční hodnotě věnována stále větší pozornost. Pozitivně ovlivňuje zdraví i obsah tuku s vhodným poměrem nasycenýcha polyenových mastných kyselin a vysokým obsahem kyseliny linolové. Oves je považován za zdroj přírodních antioxidantů. Teoretická část se zabývá botanickou …víceAbstract:
Oat and oat products use to be underestimated in comparison with another cereals. Recently, oat is paid higher attention because of its high energy and nutritional values. Oat has positive impact on health with its suitable proportion of saturated and polyunsaturated fatty acids and with its high level of linoleic acid as well. Oat is also considered to be the source of natural antioxidants.Theoretical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Pavel Horčička, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RYS, Stanislav. \textit{Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/05xkxn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Vliv teploty na profil mastných kyselin kvasinek izolovaných z vinařského průmyslu
Jana Doležalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 05xkxn 05xkxn/2
13. 4. 2017