Mgr. Jitka Žídková, Ph.D.

Disertační práce

Characterization of plant proteins and saccharides by modern separation and structure elucidation methods.

Characterization of plant proteins and saccharides by modern separation and structure elucidation methods.
Anotace:
Rostlinné sacharidy a proteiny přítomné v oblíbených nápojích byly studovány separačními a strukturními metodami. Byla vyvinuta rychlá a levná metoda pro kontrolu kvality ovocných šťáv, založená na meření koncentrací momo a disacharidů pomocí kapilární elektroforézy a vysokoúčinné kapalinové chromatografie a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie pro stanovení oligosacharidů. Bylo studováno složení proteinů …více
Abstract:
Plant saccharides snd proteins present in popular beverages were studied by separation and structural methods. A fast snd cheap method for checking the quality of fruit juices was developed. This method is based on measuring concentrations of mono and disaccharides by capillary electrophoresis and high performance liquid chromatography and MALDI-TOF MS for detection of oligosaccharides. Composition …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 12. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 1. 2010
  • Vedoucí: prof. RNDr. Zdeněk Glatz, CSc.
  • Oponent: prof. RNDr. Marek Šebela, Ph.D., doc.Ing. Ivan Mikšík, DrSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta