Bc. Jan Daněk

Master's thesis

Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty

Proposal of Processing of Protein Tissues from Chicken Slaughterhouse into Collagen Products
Anotácia:
Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování vedlejších produktů maso-zpracujícího průmyslu. V teoretické části je vysvětleno, kde se v maso-zpracujícím průmyslu generují vedlejší produkty a jaké je pro ně využití. V praktické části byla provedena série experimentů pro extrakci želatiny z kuřecích hlav. Kuřecí hlavy byly rozemlety, odtučněny a zbaveny nekolagenních bílkovin. Po přečištění byly enzymaticky …viac
Abstract:
This master thesis is focused on utilization of animal by-products. Theoretical part describes the sources of animal by-products and its utilization. Series of experiments were designed to obtain gelatine from chicken heads. Chicken headswere chopped, defatted and stripped form non-collagenous proteins. Then they weretreated with proteolytic enzyme Polarzyme 6.0 T. The main fraction of gelatine was …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Daněk, Jan. Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe