Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty – Bc. Jan Daněk
Bc. Jan Daněk
Diplomová práce
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Proposal of Processing of Protein Tissues from Chicken Slaughterhouse into Collagen Products
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování vedlejších produktů maso-zpracujícího průmyslu. V teoretické části je vysvětleno, kde se v maso-zpracujícím průmyslu generují vedlejší produkty a jaké je pro ně využití. V praktické části byla provedena série experimentů pro extrakci želatiny z kuřecích hlav. Kuřecí hlavy byly rozemlety, odtučněny a zbaveny nekolagenních bílkovin. Po přečištění byly enzymaticky …víceAbstract:
This master thesis is focused on utilization of animal by-products. Theoretical part describes the sources of animal by-products and its utilization. Series of experiments were designed to obtain gelatine from chicken heads. Chicken headswere chopped, defatted and stripped form non-collagenous proteins. Then they weretreated with proteolytic enzyme Polarzyme 6.0 T. The main fraction of gelatine was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Daněk, Jan. Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Kontrola jakostních parametrů experimentálního masného výrobku za použití vedlejších produktů vzniklých po zpracování vlašských ořechů
Michaela Graciasová -
Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
Petr Mrázek -
Využití vedlejších jatečních produktů v masném průmyslu
Denisa SMÉKALOVÁ -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže
Karel Rak -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava a hodnocení polymerních filmů obsahujících kolagen a derivát celulosy II
Veronika Šalajková -
3D tisknutý kolagen I se zahrnutými kmenovými buňkami
Anna Talakvadze