Biologická ochrana produkce zeleniny proti háďátku Ditylenchus dipsaci pomocí éterických olejů – Bc. Adéla Hartová
Bc. Adéla Hartová
Diplomová práce
Biologická ochrana produkce zeleniny proti háďátku Ditylenchus dipsaci pomocí éterických olejů
Biological protection of vegetable production against nematode Ditylenchus dipsaci using essential oils
Anotace:
Háďátko Ditylenchus dipsaci lze zařadit mezi jednoho z nejvýznamnějších škůdců zeleniny i dalších plodin. Je rozšířen téměř po celém světě, kde způsobuje významné ekonomické škody na produkci. V literární rešerši se práce zabývá pěstováním zeleniny v České republice, háďátky škodící na zelenině, zejména pak Ditylenchus dipsaci a ochranou rostlin chemickou, nechemickou i biologickou cestou proti háďátkům …víceAbstract:
The nematode Ditylenchus dipsaci can be classified as one of the most important pests of vegetables and other crops. It is widespread almost all over the world, where it causes significant economic damage to production. In the literature riview, the work deals with the cultivation of vegetables in the Czech Republic, nematodes harmful to vegetables, especially Ditylenchus dipsaci, and plant protection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Marie Maňasová, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Douda, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HARTOVÁ, Adéla. \textit{Biologická ochrana produkce zeleniny proti háďátku Ditylenchus dipsaci pomocí éterických olejů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/07go3o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva