Bc. Monika TAŤÁKOVÁ

Diplomová práce

Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.

Decarboxylase Activity of Serratia marcescens at Acid pH.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá sledováním účinků vybraných faktorů na růst a dekarboxylázovou aktivitu bakterie Serratia marcesens. V první části jsou obecně popsány biogenní aminy, zejména jejich rozdělení, vznik a výskyt v potravinách. Dále je diplomová práce zaměřena na mikroorganizmy produkující biogenní aminy a faktory ovlivňující jejich tvorbu. Poslední oddíl teoretické části je věnován některým …více
Abstract:
This diploma thesis deals with monitoring the effects of selected factors on the growth and decarboxylase activity of the bacteria Serratia marcescens. The first part generally describes biogenic amines, particularly their distribution, formation and occurrence in foods. Futhermore, diploma thesis is focused on microorganisms producing biogenic amines and factors affecting their production. The last …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TAŤÁKOVÁ, Monika. Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin