Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí. – Bc. Monika TAŤÁKOVÁ
Bc. Monika TAŤÁKOVÁ
Master's thesis
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.
Decarboxylase Activity of Serratia marcescens at Acid pH.
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá sledováním účinků vybraných faktorů na růst a dekarboxylázovou aktivitu bakterie Serratia marcesens. V první části jsou obecně popsány biogenní aminy, zejména jejich rozdělení, vznik a výskyt v potravinách. Dále je diplomová práce zaměřena na mikroorganizmy produkující biogenní aminy a faktory ovlivňující jejich tvorbu. Poslední oddíl teoretické části je věnován některým …moreAbstract:
This diploma thesis deals with monitoring the effects of selected factors on the growth and decarboxylase activity of the bacteria Serratia marcescens. The first part generally describes biogenic amines, particularly their distribution, formation and occurrence in foods. Futhermore, diploma thesis is focused on microorganisms producing biogenic amines and factors affecting their production. The last …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TAŤÁKOVÁ, Monika. \textit{Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/07ocvc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TAŤÁKOVÁ, Monika. Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor