Edita Vavrečková

Bachelor's thesis

Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů

Electrochemical Determination of Total Antioxidant Capacity of Selected Drinks
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá volnými radikály, jejich vznikem a působením a zvláště pak látkami působícími proti volným radikálům a chránícím organismus před účinky volných radikálu antioxidanty. Část práce je věnována přirozenému výskytu a zastoupení antioxidantů v potravinách a dále pak popisu nejčastějších metod stanovení antioxidantů.Cílem práce bylo otestovat zařízeni pro stanovení celkové antioxidační …more
Abstract:
Bachelor thesis deals with free radicals, their formation, effects, and sub-stances that act against free radicals and protective organisms from free radicals - antioxi-dants. Part of the work is devoted to the natural occurrence and representation of antioxi-dants in food and to the description of the most common methods of antioxidant determi-nation. The aim of the thesis was to test equipment for …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Vladimír Halouzka, PhD.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vavrečková, Edita. Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies