Gabriela JASENSKÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

Water-soluble vitamins characterization and determination
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis hydrofilních vitaminů (thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, pyridoxin, folacin, korinoidy, biotin a vitamin C) a možnosti jejich stanovení. Stanovení vitaminů je náročné, protože jsou v potravinách obsaženy ve velmi nízkých koncentracích a většinou jsou citlivé k slunečnímu záření, anebo k oxidaci. Pro stanovení vitaminů se využívají různé metody …more
Abstract:
The thesis deals with the characterization of water-soluble vitamins (thiamine, riboflavine, niacin, pantothenic acid, pyridoxine, folate, corinoids, biotin and vitamin C) and their de-termination. Determination of vitamins in foods is quite difficult because of their low con-centrations and high sensitivity to sunlight or oxidation. For the determination of vitamins could be used various methods …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2009
Accessible from:: 21. 5. 2009
Identifier: 10890

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2009

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JASENSKÁ, Gabriela. Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 21. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies