Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání – Kristýna Spurná
Kristýna Spurná
Bachelor's thesis
Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání
Physical and chemical properties of pear varieties during ripening
Abstract:
V rámci této bakalářské práce bylo provedeno shromáždění informací o průběhu dozrávání hrušek a metodách vedoucích k rozpoznání optimálního termínu sklizně. Šest odrůd hrušek bylo sbíráno ze sadů Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně, v České republice. Byly vybrány asijské odrůdy ‘Hosui‘, ‘Yali‘ a ‘Wu Jiu Xiang‘ a evropské ‘Konference‘, ‘Williams červená‘ a ‘Bohemica‘. Plody byly sbírány …moreAbstract:
This bachelor’s thesis gathers information about pear ripening process and methods frequently used to determine an optimal harvest date. Six varieties of pears were picked from orchards of Faculty of Horticulture of Mendel University, Czech Republic. There were chosen Asian varieties ‘Hosui‘, ‘Yali‘ and ‘Wu Jiu Xiang‘ and European ‘Conference‘, ‘Williams red‘ and ‘Bohemica‘. Fruits were picked for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jarmila Kožíšková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources