Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy – Bc. Lucie HALUSKOVÁ
Bc. Lucie HALUSKOVÁ
Bakalářská práce
Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy
The effect of prebiotics (and synbiotics) on alimentary system
Anotace:
Objasnění vlastností prebiotik (synbiotik). Popis jejich chemické struktury, přirozené zdroje a jejich využití. Objasnění vztahu prebiotik a bakterií mléčného kvašení. Trávicí systém člověka, poměry v trávicím traktu při jeho správné funkci a při patologických stavech, doporučené vhodné denní dávky prebiotik.Abstract:
The explanation properties of prebiotics and synbiotics. Description of their chemical structure, natural occurrence and their applications. The explanation relationship of prebiotics and lactic acid bacteria. The human alimentary system, the conditions inside of human alimentary system at correct function and at pathological functions, recommended proper dose of prebiotics.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 9. 2006
Identifikátor:
2254
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HALUSKOVÁ, Lucie. Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 09. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná