Iva Březinová

Bachelor's thesis

Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou

The Inhibitory Effect of Protective Cultures on Decarboxylase-positive Enterococcus
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus, které mají schopnost vytvářet biogenní aminy. Vysoké koncentrace těchto látek v potravinách působí nepříznivě na zdraví konzumentů. Bylo zjištěno, že největší inhibiční efekt vykazují Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. diacetylactis a některé kmeny Lactococcus lactis ssp. lactis. Tyto …viac
Abstract:
The aim of this study was to investigate inhibitory effect of protective cultures on decarboxylase-positive enterococci. Hight concentration of biogenic amines in food can affect consumer's health. The highest inhibitory effect has observed in Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. diacetylactis and some strains of Lactococcus lactis ssp. lactis. These protective cultures mostly inhibited Enterococcus …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zverejniť od: 4. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Březinová, Iva. Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe