Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel – Bc. David Sanitrák
Bc. David Sanitrák
Master's thesis
Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel
Utilisation of Collagen Lipophilic By-Product from Venison for Preparation of Soaps.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou mýdla ze zvěřinového tuku, konkrétně z tuku daňka obecného. Praktická část se zabývá výrobou vzorků mýdel se třemi se měnícími faktory, kterými jsou Teplota (oC), množství NaOH použitého při saponifikaci a množství NaCl použitého při vysolování.Abstract:
The diploma thesis deals with the production of soap from venison fat, specifically from fallow deer fat. The practical part deals with the production of soap samples with three changing factors, which are temperature (oC), the amount of NaOH used in saponification and the amount of NaCl used in salting out.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SANITRÁK, David. \textit{Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/0c85md/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sanitrák, David. Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová