Jedlo ako liek: Vybrané liečivé ingrediencie v antike – Mgr. Bc. Natália Kosmeľová
Mgr. Bc. Natália Kosmeľová
Diplomová práce
Jedlo ako liek: Vybrané liečivé ingrediencie v antike
Food as Medicine: Selected Medicinal Ingredients in Antiquity
Abstract:
The thesis discusses healing with food in antiquity. This very broad subject approached through a selection of medicinal ingredients used in ancient Greece and Rome. In order to present the subject as comprehensively as possible, the thesis does not only concentrate on the works of ancient physicians but also makes use of prosaic literature, encyclopedias and historical writings. Findings from written …víceAbstract:
Diplomová práca si kladie za cieľ pojednať o liečiteľstve pomocou jedla v antike. Keďže táto problematika je veľmi obsiahla, činí tak prostredníctvom vybraných liečivých ingrediencií používaných v starovekom Grécku a Ríme. S cieľom priblížiť problematiku čo najkomplexnejšie sa diplomová práca nesústredí len na diela antických lekárov, ale sú využité aj diela prozaického, encyklopedického či historického …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 8. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/y6v1t/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2021
- Vedoucí: PhDr. Bc. Jiří Kouřil, M.Sc.
- Oponent: doc. Mgr. Michal Habaj, PhD.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Historické vědy / Dějiny starověku
Práce na příbuzné téma
-
Human Parasites in the Ancient World
Sebastian Kheml