Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu – Adéla Karteczková
Adéla Karteczková
Bachelor's thesis
Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu
Correlation of degradation changes in the material from mealworm flour with output signals from the electronic nose
Abstract:
Monitorování degradačních změn u materiálů z jedlého hmyzu není, na rozdíl od ostatních komodit živočišného původu, dosud dostatečně známo. Z tohoto důvodu bylo hlavním cílem bakalářské práce zaznamenat degradační změny u materiálu z jedlého hmyzu pomocí zavedené spektrofotometrické metody a experimentálního elektronického nosu. Jako základní materiál byl použit homogenizát z larev potemníka moučného …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to register changes between individuall types of materials from Tenebrio molitor by analytic method (spectrophotometric method) and compare results from this method with results from electronic nose method. First group of samples were analyzed in fresh state. Second group of samples were analyzed after three days of storage in room temperature. Hypothesis, that results …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KARTECZKOVÁ, Adéla. \textit{Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/0ehkfv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Karteczková, Adéla. Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu
Veronika Ševčíková -
Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu
Radek Vychodil -
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Debora Plánková