Hotelová restaurace z pohledu ergonomie a efektivity práce – Jana Szkuciková
Jana Szkuciková
Bakalářská práce
Hotelová restaurace z pohledu ergonomie a efektivity práce
Hotel restaurant in terms of ergonomics and work efficiency
Anotace:
Cílem bakalářské práce je ergonomická analýza stávající hotelové restaurace, zhodnocení efektivity pracoviště a navržení doporučení pro vytvoření zdravého pracoviště. V teoretické části bakalářské práce jsou popsány základy ergonomie pracovních míst ve vztahu k hotelnictví, včetně výskytu nemocí z povolání. Dále je popsán vliv ergonomie pracoviště a pracovního místa na efektivitu práce. Praktická část …víceAbstract:
This Bachelor´s thesis targets to make an ergonomics analysis of a hotel restaurant, assess its effectivity and recommend an outline of a healthy workplace. The theoretical part of this thesis describes the ergonomics basics of workplaces in hospitality, including occupational diseases occurrence. Additionally, it describes the influence of the workplace on work effectivity. The practical part is focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/147111
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 5. 2022
- Vedoucí: Veronika Brancová Hase
- Oponent: Petra Roupcová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SZKUCIKOVÁ, Jana. \textit{Hotelová restaurace z pohledu ergonomie a efektivity práce}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Fakulta bezpečnostního inženýrství. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/0ew7rp/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVŠB – Technická univerzita Ostrava
Fakulta bezpečnostního inženýrstvíBakalářský studijní program / obor:
Požární ochrana a průmyslová bezpečnost / Bezpečnost práce a procesů
Práce na příbuzné téma
-
Identifikace a ergonomické hodnocení fyzické zátěže operátora při výrobě lehkých motorů
Barbora Tomanová -
Ergonomické hodnocení prostorově omezených ručních manipulací
Alan Mucha -
Ergonomické hodnocení pracovního místa pokladní v hypermarketu
Jana Suchá -
Analýza ergonomického hodnocení kriterií pracovního systému
Zdenka Veselá -
Hodnocení zdravotních rizik pomocí vybrané ergonomické metody
Tomáš KLÍMA -
Hodnocení ergonomických rizik ve vybrané společnosti
Monika Polášková -
Ergonomické hodnocení a intervence
Pavlína Pužová -
Hodnocení lokální svalové zátěže horních končetin operátorů výroby v rámci ergonomické analýzy
Andrea Fojtíková