Bc. Annette Bedřichová

Bakalářská práce

Development of the attitude towards meat consumption in Japan

Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je najít odpovědi na to, jak se Japonsko změnilo ze země s negativním postojem ke konzumaci masa, pramenícím ze šintó a buddhismu, na současné Japonsko, kde je maso konzumováno pravidelně. Výzkum začíná zmínkami o konzumaci masa v nejstarších dobách Japonska s ohledem na dochované kroniky. Dále se soustředí na to, jak cizí národy ovlivnily konzumaci masa v Japonsku, počínaje …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to find the answers to how Japan changed from a land with a negative stance on meat consumption, originating in Shintō and Buddhism to present-time Japan in which meat is consumed on a regular basis. The research begins with mentions of meat consumption in Japan’s earliest times in regard to preserved chronicles. It then focuses on how foreign nations influenced meat …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 1. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 1. 2022
  • Vedoucí: Ing. Ivo Plšek, M.A.
  • Oponent: Mgr. Marek Mikeš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta