Development of the attitude towards meat consumption in Japan – Bc. Annette Bedřichová
Bc. Annette Bedřichová
Bachelor's thesis
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je najít odpovědi na to, jak se Japonsko změnilo ze země s negativním postojem ke konzumaci masa, pramenícím ze šintó a buddhismu, na současné Japonsko, kde je maso konzumováno pravidelně. Výzkum začíná zmínkami o konzumaci masa v nejstarších dobách Japonska s ohledem na dochované kroniky. Dále se soustředí na to, jak cizí národy ovlivnily konzumaci masa v Japonsku, počínaje …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to find the answers to how Japan changed from a land with a negative stance on meat consumption, originating in Shintō and Buddhism to present-time Japan in which meat is consumed on a regular basis. The research begins with mentions of meat consumption in Japan’s earliest times in regard to preserved chronicles. It then focuses on how foreign nations influenced meat …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 1. 2022
Identifier:
https://is.muni.cz/th/yyfqv/
Thesis defence
- Date of defence: 26. 1. 2022
- Supervisor: Ing. Ivo Plšek, M.A.
- Reader: Mgr. Marek Mikeš, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Japanese Language and Culture
Theses on a related topic
-
Konzumace psího masa ve východní Asii: sociokulturní komparace vybraných regionů Taiwanu a Čínské lidové republiky
Nela VALCHÁŘOVÁ -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
Vliv konzumace „červeného masa“ na zdraví člověka
Tomáš Nekula -
Konzumace psího masa v Číně: tradice nebo konstrukt?
Lucie Šopfová -
Geografická analýza vývoje konzumace masa v Africe
Matěj KVAPIL -
Geografie masa - Globální analýza vývoje konzumace masa v období let 2000-2019
Barbora TIBENSKÁ -
Dopady nadměrné konzumace masa v USA na životní prostředí
Soňa Drenovacová -
Going vegan: blogging to promote vegan food
Kristýna KRÓLOVÁ