Development of the attitude towards meat consumption in Japan – Bc. Annette Bedřichová
Bc. Annette Bedřichová
Bakalářská práce
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je najít odpovědi na to, jak se Japonsko změnilo ze země s negativním postojem ke konzumaci masa, pramenícím ze šintó a buddhismu, na současné Japonsko, kde je maso konzumováno pravidelně. Výzkum začíná zmínkami o konzumaci masa v nejstarších dobách Japonska s ohledem na dochované kroniky. Dále se soustředí na to, jak cizí národy ovlivnily konzumaci masa v Japonsku, počínaje …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to find the answers to how Japan changed from a land with a negative stance on meat consumption, originating in Shintō and Buddhism to present-time Japan in which meat is consumed on a regular basis. The research begins with mentions of meat consumption in Japan’s earliest times in regard to preserved chronicles. It then focuses on how foreign nations influenced meat …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 1. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/yyfqv/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 1. 2022
- Vedoucí: Ing. Ivo Plšek, M.A.
- Oponent: Mgr. Marek Mikeš, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Japanistika
Práce na příbuzné téma
-
Konzumace psího masa ve východní Asii: sociokulturní komparace vybraných regionů Taiwanu a Čínské lidové republiky
Nela VALCHÁŘOVÁ -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
Vliv konzumace „červeného masa“ na zdraví člověka
Tomáš Nekula -
Konzumace psího masa v Číně: tradice nebo konstrukt?
Lucie Šopfová -
Geografická analýza vývoje konzumace masa v Africe
Matěj KVAPIL -
Geografie masa - Globální analýza vývoje konzumace masa v období let 2000-2019
Barbora TIBENSKÁ -
Dopady nadměrné konzumace masa v USA na životní prostředí
Soňa Drenovacová -
Going vegan: blogging to promote vegan food
Kristýna KRÓLOVÁ