Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích – Kristýna Bubelová
Kristýna Bubelová
Bakalářská práce
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Biogenic amines in fermented dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na biogenními aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích, zejména v sýrech. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté báze vznikající zejména dekarboxylací volných aminokyselin působením bakteriálních dekarboxylačních enzymů. Nejvýznamnější bakterie tvořící biogenní aminy v sýrech jsou součástí kontaminující mikroflóry (např. Enterococcus) i startovacích kultur …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on biogenic amines in fermented dairy products, particularly in cheeses. Biogenic amines are low molecular weight nitrogenous base formed mainly by decarboxylation of free amino acids by treatment with bacterial de-carboxylation enzymes. The most important bacteria forming biogenic amines in cheese are part of contaminating microflora (e.g. Enterococcus) and starter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenic amines in beer
Anton Girda -
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů
Pavel POJER -
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Jana Smitalová -
Stanovení biogenních aminů v sortimentu zrajících sýrů
Kristýna Bubelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva