The term food in Indo-European languages – Bc. Ekaterina Smirnova
Bc. Ekaterina Smirnova
Diplomová práce
The term food in Indo-European languages
The term food in Indo-European languages
Anotace:
Hlavním cílem této práce je definovat a analyzovat základní pojmy potravin v anglickém, ruském, českém a norském jazyce. Hlavními oblastmi, které byly analyzovány, jsou etymologie a historie termínů, neboť obě jsou neoddělitelně spojeny. Z této analýzy autorka očekávala nejen zvýraznění rozdílů v jazycích, ale i jejich podobnosti. Proto začíná práce kapitolou Russenorsk (pidgin ruských a norských jazyků …víceAbstract:
The main aim of this thesis is to define and analyse the basic food terms in English, Russian, Czech and Norwegian languages. The main spheres that were analysed are etymology and history of the terms, as both of them are connected. From this analysis the author was expecting to highlight not only differences in the languages but also their similarities. That is why thesis starts with chapter Russenorsk …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 12. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/mk741/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 1. 2020
- Vedoucí: PhDr. Pavla Valčáková, CSc.
- Oponent: PhDr. Aleš Bičan, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Filologie / Obecná jazykověda
Práce na příbuzné téma
-
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO