Kofein jako riziko, nebo protektivní faktor? – Aneta HORKÁ
Aneta HORKÁ
Bakalářská práce
Kofein jako riziko, nebo protektivní faktor?
Caffeine as a risk, or protective factor?
Anotace:
Úvod: Kofein je velmi snadno celosvětově dostupná stimulační látka, nad kterou i v dnešní době visí spousta otazníků týkající se vhodného množství pro nejen běžnou populaci, ale i rizikové skupiny. Konzumace produktů s obsahem kofeinu s sebou nese jak pozitivní, tak negativní účinky na zdraví a to v závislosti na konzumované dávce a celkovém stavu jedince. Při nepřiměřené konzumaci kofeinu může nastat …víceAbstract:
Introduction: Caffeine is a very easy globally available stimulant, which has many of the question marks on the harmless amount for both the general population and at-risk groups. Consuming caffeine-containing products has both positive and negative effects on health, depending on the dose consumed and the health of the individual. In case of disproportionate consumption of caffeine, a life-threatening …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2019
- Vedoucí: Mgr. Anna Zatloukalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HORKÁ, Aneta. Kofein jako riziko, nebo protektivní faktor?. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Ochrana veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.