Optimalizace izolace DNA z rostlin máku a makových výrobků. – Václav ZAHRADNÍK
Václav ZAHRADNÍK
Bakalářská práce
Optimalizace izolace DNA z rostlin máku a makových výrobků.
Optimalisation of DNA isolation from opium poppy plants and poppy products.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením vybraných izolačních metod DNA na vybraných vzorcích máku, za účelem zhodnocení kvality a kvantity vyizolované DNA a vybrání metod, které by mohli být v budoucnu plošně použity při testování padělání máku v potravinách. V Literární rešerši jsou zmíněné metody izolace a způsoby hodnocení. Metodika je dále zaměřena na izolaci za použití jak firemně dostupných kitů …víceAbstract:
The thesis deals with the evaluation of selected DNA isolation methods on the selected samples of poppy, to evaluation the quality and the quantity of isolated DNA and select methods, which could be used in the future for testing forgery poppy in the food. There are mentioned methods of isolation and methods of evaluation in the literature research. The methodology is focused on isolation using kits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Irena Hoštičková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAHRADNÍK, Václav. \textit{Optimalizace izolace DNA z rostlin máku a makových výrobků.}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/0gw086/.
Jak správně citovat práci
ZAHRADNÍK, Václav. Optimalizace izolace DNA z rostlin máku a makových výrobků.. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání metod izolace plazmidové DNA s ohledem na kvantitu a kvalitu získaných plazmidů
Kristýna VAŇAČOVÁ -
Metody izolace DNA z potravin
Natali Svobodová -
Izolace DNA třešně (Prunus avium L.)
Kateřina Hřebcová -
Izolace DNA: výtěžnost a kvalita
Jana Janochová -
Metody izolace a archivace DNA z živočišných tkání
Lenka Dratvová -
Rod Lophophora J. M. Coult. I. Taxonomie rodu, izolace DNA a výběr molekulárních markerů pro biosystematickou studii.
Barbora SASÁKOVÁ -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pro dětskou výživu
Jana Mantlová -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z probiotických výrobků pro dětskou výživu
Gabriela Mantlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva