Bc. Kateřina Zaymlová

Diplomová práce

Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Enterobacteria Isolated from Food
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo izolovat bakterie čeledi Enterobacteriaceae ze vzorků chlazeného kuřecího masa získaných z různých řeznictví Zlínského kraje, provést jejich identifikaci a stanovit u nich výskyt antibiotické rezistence k celkem 20 antibiotikům diskovou difúzní metodou.
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to isolate bacteria of the family Enterobacteriaceae from samples of chilled chicken meat obtained from various butchers in the Zlín region, identify them and determine the occurrence of antibiotic resistance to a total of 20 antibiotics by disk diffusion method.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zaymlová, Kateřina. Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe