Bc. Kateřina Zaymlová

Master's thesis

Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Enterobacteria Isolated from Food
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo izolovat bakterie čeledi Enterobacteriaceae ze vzorků chlazeného kuřecího masa získaných z různých řeznictví Zlínského kraje, provést jejich identifikaci a stanovit u nich výskyt antibiotické rezistence k celkem 20 antibiotikům diskovou difúzní metodou.
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to isolate bacteria of the family Enterobacteriaceae from samples of chilled chicken meat obtained from various butchers in the Zlín region, identify them and determine the occurrence of antibiotic resistance to a total of 20 antibiotics by disk diffusion method.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zaymlová, Kateřina. Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe