Studium fenolických látek v zelených čajích – Bc. Jana Vaňharová
Bc. Jana Vaňharová
Master's thesis
Studium fenolických látek v zelených čajích
Study of phenolic substances in green teas
Abstract:
Tato diplomová práce se v literárním přehledu zabývá postupem získávání suroviny na výrobu zelených čajů, technologickým postupem a posklizňovou úpravou, které ovlivňují koncentrace fenolických látek v čaji. Dále byly popsány fenolické látky, které se v zelených čajích vyskytují. V experimentální části byly analyzovány vzorky sypaných zelených čajů, u kterých byly stanoveny vybrané parametry (antioxidační …moreAbstract:
In the literature review, this diploma thesis deals with the process of obtaining raw materials for the production of green teas, the technological process and post-harvest treatment, which influence the concentrations of phenolic substances in tea. Phenolic substances that occur in green teas have also been described. In the experimental part, samples of loose green teas were analyzed, for which selected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Antioxidanty v obilovinách a pseudocereáliích
Erika Pavelková -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Zelený čaj
Jana Macková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Veronika JANČOVÁ