Bc. Jana Vaňharová

Master's thesis

Studium fenolických látek v zelených čajích

Study of phenolic substances in green teas
Abstract:
Tato diplomová práce se v literárním přehledu zabývá postupem získávání suroviny na výrobu zelených čajů, technologickým postupem a posklizňovou úpravou, které ovlivňují koncentrace fenolických látek v čaji. Dále byly popsány fenolické látky, které se v zelených čajích vyskytují. V experimentální části byly analyzovány vzorky sypaných zelených čajů, u kterých byly stanoveny vybrané parametry (antioxidační …more
Abstract:
In the literature review, this diploma thesis deals with the process of obtaining raw materials for the production of green teas, the technological process and post-harvest treatment, which influence the concentrations of phenolic substances in tea. Phenolic substances that occur in green teas have also been described. In the experimental part, samples of loose green teas were analyzed, for which selected …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
  • Reader: Jarmila Neugebauerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin