Bc. Jana Vaňharová

Master's thesis

Studium fenolických látek v zelených čajích

Study of phenolic substances in green teas
Anotácia:
Tato diplomová práce se v literárním přehledu zabývá postupem získávání suroviny na výrobu zelených čajů, technologickým postupem a posklizňovou úpravou, které ovlivňují koncentrace fenolických látek v čaji. Dále byly popsány fenolické látky, které se v zelených čajích vyskytují. V experimentální části byly analyzovány vzorky sypaných zelených čajů, u kterých byly stanoveny vybrané parametry (antioxidační …viac
Abstract:
In the literature review, this diploma thesis deals with the process of obtaining raw materials for the production of green teas, the technological process and post-harvest treatment, which influence the concentrations of phenolic substances in tea. Phenolic substances that occur in green teas have also been described. In the experimental part, samples of loose green teas were analyzed, for which selected …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
  • Oponent: Jarmila Neugebauerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin

Práce na příbuzné téma