Studium fenolických látek v zelených čajích – Bc. Jana Vaňharová
Bc. Jana Vaňharová
Diplomová práce
Studium fenolických látek v zelených čajích
Study of phenolic substances in green teas
Anotace:
Tato diplomová práce se v literárním přehledu zabývá postupem získávání suroviny na výrobu zelených čajů, technologickým postupem a posklizňovou úpravou, které ovlivňují koncentrace fenolických látek v čaji. Dále byly popsány fenolické látky, které se v zelených čajích vyskytují. V experimentální části byly analyzovány vzorky sypaných zelených čajů, u kterých byly stanoveny vybrané parametry (antioxidační …víceAbstract:
In the literature review, this diploma thesis deals with the process of obtaining raw materials for the production of green teas, the technological process and post-harvest treatment, which influence the concentrations of phenolic substances in tea. Phenolic substances that occur in green teas have also been described. In the experimental part, samples of loose green teas were analyzed, for which selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidanty v obilovinách a pseudocereáliích
Erika Pavelková -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Zelený čaj
Jana Macková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Veronika JANČOVÁ