Radek Fajkus

Diplomová práce

Studie budících obvodů elektricky malé smyčkové antény

Study of MLA Coupling Circuits
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou různých způsobů napájení malé smyčkové antény. Práce v teoretické části popisuje MLA anténu a různé budící obvody. V praktické části se práce věnuje vytvoření simulačního modelu s jednotlivými typy budících obvodů a jejich podrobnou analýzou jak z hlediska blízkého pole, tak i vzdáleného pole.
Abstract:
This thesis analyzes the different ways to power a small loop antenna. In the theoretical part, thesis describes MLA antenna and various coupling circuits. In the practical part, thesis is dedicated to creating of simulation model with different types of coupling circuits and their detailed analysis in terms of both the near field and far field.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2018
  • Vedoucí: Marek Dvorský
  • Oponent: Oldřich Burger

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Fakulta elektrotechniky a informatiky

Magisterský studijní program / obor:
Informační a komunikační technologie / Mobilní technologie