Bc. Markéta ŠEBELOVÁ

Diplomová práce

Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

Study of protein hydrolysates of yeast biomass using gel permeation chromatography
Anotace:
V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou …více
Abstract:
In the master thesis, I looked at the influence of hydrolysis time on yeast biomass produced in the brewing on the size of hydrolysed molecules. Hydrolysis was carried out by acid. The theoretical part describes the basic chromatographic methods, principles of gel permeation chromatography (GPC, SEC) and the basic principles of hydrolysis. The practical part deals with the analysis of samples in solid …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15040

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠEBELOVÁ, Markéta. Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe