Lucie Vyvážilová

Bakalářská práce

Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji

Food intolerance with a focus on milk and soy products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových intolerancí, se zaměřením na intoleranci sóji a laktózy. Popisuje rozdíly mezi potravinovou intolerancí a alergií, diagnostické metody, příznaky a možnosti léčby těchto stavů. Práce také poskytuje doporučení pro stravování osob s těmito intolerancemi a zkoumá sociální a psychologické dopady na životní styl jedinců. Prevence a edukace jsou …více
Abstract:
This bachelor's thesis addresses the issue of food intolerances, focussing on soy and lactose intolerance. It describes the differences between food intolerance and allergy, diagnostic methods, symptoms, and treatment options. The thesis also provides dietary recommendations for people with these intolerances and examines the social and psychological impacts on their lifestyle. Prevention and education …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vyvážilová, Lucie. Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin