Lucie Vyvážilová

Bachelor's thesis

Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji

Food intolerance with a focus on milk and soy products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových intolerancí, se zaměřením na intoleranci sóji a laktózy. Popisuje rozdíly mezi potravinovou intolerancí a alergií, diagnostické metody, příznaky a možnosti léčby těchto stavů. Práce také poskytuje doporučení pro stravování osob s těmito intolerancemi a zkoumá sociální a psychologické dopady na životní styl jedinců. Prevence a edukace jsou …more
Abstract:
This bachelor's thesis addresses the issue of food intolerances, focussing on soy and lactose intolerance. It describes the differences between food intolerance and allergy, diagnostic methods, symptoms, and treatment options. The thesis also provides dietary recommendations for people with these intolerances and examines the social and psychological impacts on their lifestyle. Prevention and education …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vyvážilová, Lucie. Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs