Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji – Lucie Vyvážilová
Lucie Vyvážilová
Bachelor's thesis
Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji
Food intolerance with a focus on milk and soy products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových intolerancí, se zaměřením na intoleranci sóji a laktózy. Popisuje rozdíly mezi potravinovou intolerancí a alergií, diagnostické metody, příznaky a možnosti léčby těchto stavů. Práce také poskytuje doporučení pro stravování osob s těmito intolerancemi a zkoumá sociální a psychologické dopady na životní styl jedinců. Prevence a edukace jsou …moreAbstract:
This bachelor's thesis addresses the issue of food intolerances, focussing on soy and lactose intolerance. It describes the differences between food intolerance and allergy, diagnostic methods, symptoms, and treatment options. The thesis also provides dietary recommendations for people with these intolerances and examines the social and psychological impacts on their lifestyle. Prevention and education …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VYVÁŽILOVÁ, Lucie. \textit{Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/0i8au3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vyvážilová, Lucie. Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Potravinové intolerance
Eliška Trnková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Autismus a potravinové intolerance
Lucie ŠVARCOVÁ -
Potravinová intolerance a alergie u psů
Daniela Rajtmajerová -
Vyšetření laktózové intolerance metodou sekvenování
Petra JAVŮRKOVÁ -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ