Bc. Vít Škrabal

Master's thesis

Nutriční faktory ovlivňující obsah močoviny v mléce dojnic

nutritional factors affecting the urea content of milk
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývala vlivem výživy dojnic na mléčnou užitkovost. Cílem této práce bylo posoudit úroveň výživy stáda skotu v podniku dle jednotlivých produkčních skupin a dostupných živinových složení směsných krmných dávek. Práce se v úvodu zabývala kvalitou krmiv, strukturou krmné dávky, bachorovou mikroflóru a hlavními živinami krmiva. V praktické části byly dojnice roztřízeny do skupin …viac
Abstract:
This thesis dealt with the effect of dairy cow nutrition on milk yield. The aim of this thesis was to assess the level of nutrition of the cattle herd on the farm according to the different production groups and the available nutrient composition of the rations. The thesis started with the quality of feed, ration structure, rumen microflora and major nutrients of the feed. In the practical part, dairy …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
  • Vedúci: prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.
  • Oponent: Antonín Krása, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme:
Animal Nutrition