Bc. Vít Škrabal

Master's thesis

Nutriční faktory ovlivňující obsah močoviny v mléce dojnic

nutritional factors affecting the urea content of milk
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývala vlivem výživy dojnic na mléčnou užitkovost. Cílem této práce bylo posoudit úroveň výživy stáda skotu v podniku dle jednotlivých produkčních skupin a dostupných živinových složení směsných krmných dávek. Práce se v úvodu zabývala kvalitou krmiv, strukturou krmné dávky, bachorovou mikroflóru a hlavními živinami krmiva. V praktické části byly dojnice roztřízeny do skupin …more
Abstract:
This thesis dealt with the effect of dairy cow nutrition on milk yield. The aim of this thesis was to assess the level of nutrition of the cattle herd on the farm according to the different production groups and the available nutrient composition of the rations. The thesis started with the quality of feed, ration structure, rumen microflora and major nutrients of the feed. In the practical part, dairy …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2024
  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.
  • Reader: Antonín Krása, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme:
Animal Nutrition