Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty – MSc. Nima HEMATYAR
MSc. Nima HEMATYAR
Disertační práce
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Protein and lipid oxidation in fish: pathways, kinetics and products
Abstract:
Fish muscle contains omega-3 fatty acids and high quality protein and other valuable nutrients. On the other hand, due to the high content of water, neutral pH, presence of PUFA and sensitive amino acids, fish muscle is a very perishable food. The progress of lipid and protein oxidation as well as interaction between the oxidation products could have a negative role during storage time. Negative effect …víceAbstract:
Rybí svalovina obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vysoce kvalitní bílkoviny a další cenné živiny. Na druhé straně představuje rybí svalovina velmi rychle se kazící potravinu díky vysokému obsahu vody, neutrálnímu pH, přítomnosti polynenasycených mastných kyselin a citlivých aminokyselin. Vyvíjející se oxidace lipidů a proteinů, jakož i interakce mezi produkty oxidace mohou představovat důležitý problém …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 9. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Mráz, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEMATYAR, Nima. \textit{Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty}. Online. Disertační práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/0jkt58/.
Jak správně citovat práci
HEMATYAR, Nima. Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty. Vodňany, 2019. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva