Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců – Martina Štrbová
Martina Štrbová
Bachelor's thesis
Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců
DFD meat defect: origin, importance and occurrence in ruminants
Abstract:
Bakalářská práce na téma "Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců" shrnovala rozsáhlou analýzu této problematiky z různých perspektiv. Práce se zaměřovala na následující klíčové kapitoly: Postmortální změny v mase: Tato část práce se zabývala procesy, které nastávají v mase po smrti zvířete. Analyzovala postmortální rozklad ATP a další biochemické a fyziologické procesy, které ovlivňovaly …moreAbstract:
The bachelor thesis on "DFD meat defect: origin, significance and occurrence in ruminants" summarized an extensive analysis of this issue from different perspectives. The thesis focused on the following key chapters: Post-mortem changes in meat: This part of the thesis dealt with the processes that occur in meat after the death of the animal. It analysed the post-mortem degradation of ATP and other …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Reader: Eva Kudrnáčová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTRBOVÁ, Martina. \textit{Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/0k6qvi/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Animal Production
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující postmortální zrací procesy vepřového masa.
Štěpán Zajíček -
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Kristýna Steiningerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights