Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců – Martina Štrbová
Martina Štrbová
Bakalářská práce
Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců
DFD meat defect: origin, importance and occurrence in ruminants
Anotace:
Bakalářská práce na téma "Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců" shrnovala rozsáhlou analýzu této problematiky z různých perspektiv. Práce se zaměřovala na následující klíčové kapitoly: Postmortální změny v mase: Tato část práce se zabývala procesy, které nastávají v mase po smrti zvířete. Analyzovala postmortální rozklad ATP a další biochemické a fyziologické procesy, které ovlivňovaly …víceAbstract:
The bachelor thesis on "DFD meat defect: origin, significance and occurrence in ruminants" summarized an extensive analysis of this issue from different perspectives. The thesis focused on the following key chapters: Post-mortem changes in meat: This part of the thesis dealt with the processes that occur in meat after the death of the animal. It analysed the post-mortem degradation of ATP and other …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Oponent: Eva Kudrnáčová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTRBOVÁ, Martina. \textit{Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/0k6qvi/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující postmortální zrací procesy vepřového masa.
Štěpán Zajíček -
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Kristýna Steiningerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva