Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Jídlo jako umění
Food as art
Abstract:
Tato bakalářská práce klade otázky - Proč není jídlo uměním? Proč není senzor chuti zařazen mezi senzory estetického prožitku? A proč si tuto otázku odborníci nekladou? Bakalářská práce rešeršuje, analyzuje a komentuje texty odborníků, zabývající se krásou, estetikou, vkusem a uměním. Pátrá v humanitních a společenských vědeckých disciplínách, které se zabývají jídlem a stravováním. Nepodařilo se najít …moreAbstract:
This bachelor theses begs the following questions - Why isn't food considered an art? Why is the sense of taste not listed along with the other senses of aesthetic reception? Why are the experts not even concerned with asking these questions? This work researches, analyses and comments the texts of experts concerned with the disciplines of beauty, aesthetics, taste and art. It simultaneously examines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Vladimír Šiler
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZÁLEŠÁKOVÁ, Karolína. Jídlo jako umění. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / -Aj-Zsv Bc
Theses on a related topic
-
Lehnwörter deutscher Herkunft im Ukrainischen (Sachbereiche Gastronomie, Kochen und Essen)
Valeriia Borysova -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
EVERYDAY DESIGN
Manka LUSTIGOVÁ