Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ

Bachelor's thesis

Jídlo jako umění

Food as art
Abstract:
Tato bakalářská práce klade otázky - Proč není jídlo uměním? Proč není senzor chuti zařazen mezi senzory estetického prožitku? A proč si tuto otázku odborníci nekladou? Bakalářská práce rešeršuje, analyzuje a komentuje texty odborníků, zabývající se krásou, estetikou, vkusem a uměním. Pátrá v humanitních a společenských vědeckých disciplínách, které se zabývají jídlem a stravováním. Nepodařilo se najít …more
Abstract:
This bachelor theses begs the following questions - Why isn't food considered an art? Why is the sense of taste not listed along with the other senses of aesthetic reception? Why are the experts not even concerned with asking these questions? This work researches, analyses and comments the texts of experts concerned with the disciplines of beauty, aesthetics, taste and art. It simultaneously examines …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Dr. Vladimír Šiler

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ZÁLEŠÁKOVÁ, Karolína. Jídlo jako umění. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakulta

University of Ostrava

Faculty of Arts

Bachelor programme / field:
Philology / -Aj-Zsv Bc