Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční – Bc. Nela Tesařová
Bc. Nela Tesařová
Master's thesis
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Evaluation of the quality parameters of heat-treated meat products with the addition of river nutria meat
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na vyhodnocení vybraných jakostních parametrů u tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem nutriího masa. Dle analýzy chemického složení nutrií maso obsahuje 23,30% sušiny, 20,24 % bílkovin, 2,00 % tuku a 1,00 % minerálních látek. Ztráta masné šťávy u masa z nutrií byla 33 %. Z nutriího masa byly vyrobeny dva druhy masných výrobků – párky a měkký salám. Chemické …moreAbstract:
The thesis is focused on the evaluation of selected quality parameters of heat-treated meat products with the addition of nutria meat. According to the analysis of chemical composition, nutria meat contains 23.30% dry matter, 20.24% protein, 2.00% fat and 1.00% minerals. The loss of meat juice in nutria meat was 33 %. Two types of meat products were produced from nutria meat - frankfurters and cooked …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Hana Mášová, MVDr.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TESAŘOVÁ, Nela. \textit{Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s~přídavkem masa nutrie říční}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/0kp8wb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Theses on a related topic
-
Technologie výroby a kontrola jakosti měkkých salámů
Roman Porazil -
Kvalitativní parametry a využití masa nutrie říční
Karolína Neudertová -
Kvalita masa nutrií
Marie Lopková -
Vlastnosti a zpracování masa nutrií
Nikola Hermanová -
Vliv barevného typu nutrií na kvalitu masa
Tomáš Němeček -
Popis textury a barvy cereálních výrobků s nutričním přínosem
Kateřina Horynová