Bc. Nela Tesařová

Master's thesis

Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční

Evaluation of the quality parameters of heat-treated meat products with the addition of river nutria meat
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na vyhodnocení vybraných jakostních parametrů u tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem nutriího masa. Dle analýzy chemického složení nutrií maso obsahuje 23,30% sušiny, 20,24 % bílkovin, 2,00 % tuku a 1,00 % minerálních látek. Ztráta masné šťávy u masa z nutrií byla 33 %. Z nutriího masa byly vyrobeny dva druhy masných výrobků – párky a měkký salám. Chemické …more
Abstract:
The thesis is focused on the evaluation of selected quality parameters of heat-treated meat products with the addition of nutria meat. According to the analysis of chemical composition, nutria meat contains 23.30% dry matter, 20.24% protein, 2.00% fat and 1.00% minerals. The loss of meat juice in nutria meat was 33 %. Two types of meat products were produced from nutria meat - frankfurters and cooked …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Hana Mášová, MVDr.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology