Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční – Bc. Nela Tesařová
Bc. Nela Tesařová
Diplomová práce
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Evaluation of the quality parameters of heat-treated meat products with the addition of river nutria meat
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na vyhodnocení vybraných jakostních parametrů u tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem nutriího masa. Dle analýzy chemického složení nutrií maso obsahuje 23,30% sušiny, 20,24 % bílkovin, 2,00 % tuku a 1,00 % minerálních látek. Ztráta masné šťávy u masa z nutrií byla 33 %. Z nutriího masa byly vyrobeny dva druhy masných výrobků – párky a měkký salám. Chemické …víceAbstract:
The thesis is focused on the evaluation of selected quality parameters of heat-treated meat products with the addition of nutria meat. According to the analysis of chemical composition, nutria meat contains 23.30% dry matter, 20.24% protein, 2.00% fat and 1.00% minerals. The loss of meat juice in nutria meat was 33 %. Two types of meat products were produced from nutria meat - frankfurters and cooked …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Hana Mášová, MVDr.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TESAŘOVÁ, Nela. \textit{Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s~přídavkem masa nutrie říční}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/0kp8wb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby a kontrola jakosti měkkých salámů
Roman Porazil -
Kvalitativní parametry a využití masa nutrie říční
Karolína Neudertová -
Kvalita masa nutrií
Marie Lopková -
Vlastnosti a zpracování masa nutrií
Nikola Hermanová -
Vliv barevného typu nutrií na kvalitu masa
Tomáš Němeček -
Popis textury a barvy cereálních výrobků s nutričním přínosem
Kateřina Horynová