Petra Šenkýřová
Bachelor's thesis
Chemické a fyzikální ukazatele kvality masa
Chemical and physical indicators of the quality of meat
Abstract:
Maso zvířat bylo a je součástí přirozené složky potravy, neboť obsahuje řadu nutričních látek, které jsou nezbytné pro správný růst a zdravý vývoj organismu. Je také důležitým zdrojem energie. Jeho spotřeba a produkce se neustále zvyšuje. Tato práce se zabývá faktory a ukazateli, které ovlivňují kvalitu a čerstvost masa. Dále jsou zde uvedeny analytické metody, kterými lze kvalitu masa ověřit.Abstract:
Meat animals was and is part of the natural food ingredients, it contains many nutrients that are essential for proper growth and healthy development of the organism. It is also an important source of energy. Its consumption and production is increasing. This work focuses on the factors and indicators that affect the quality and freshness of meat. Analytical methods available to verify the quality …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2011
Thesis defence
- Date of defence: 29. 8. 2011
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šenkýřová, Petra. Chemické a fyzikální ukazatele kvality masa. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Farmacochemistry and Medicinal Materials / Farmacochemistry and Medicinal Materials
Theses on a related topic
-
Vývoj a v využití vícekanálových biosensorů pro stanovení kvality vína
Ondřej Kubesa -
Hodnocení čerstvosti masa a masných výrobků s využitím metodiky DART
Karolína Fouknerová -
Možnosti prodloužení kvality ("čerstvosti") rybího masa a analýza změn při jeho skladování
David KLEČACKÝ -
Sledování čerstvosti masa na základě metabolomických profilů a jiných markerů
Tereza Škorpilová -
Čerstvost rybího masa a rybích výrobků
Pavla Bardaševská -
Analýza měření čerstvosti rybího masa v závislosti na době a podmínkách jeho skladování
Jan ŠKRLETA