Studium antioxidačních komponent u rosé vína odrůdy Laurot – Aneta Ehrenbergerová
Aneta Ehrenbergerová
Bakalářská práce
Studium antioxidačních komponent u rosé vína odrůdy Laurot
Antioxidant components study of Laurot rosé wine
Anotace:
Literární část byla zaměřena především na antioxidační komponenty vyskytující se ve víně. V experimentu byl pak pozorován obsah vybraných antioxidačních komponent ve vzorku rosé vína interspecifické odrůdy Laurot. Byly stanoveny celkové fenoly, celkové antokyany, celkové flavanoly, redukční síla a antiradikálová aktivita spektrofotometricky. Dále byly pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie sledovány …víceAbstract:
The literary part was focused on the antioxidant components occurring in wine. In the experiment was observed a content of selected antioxidant components in the sample of rose wine produced from interspecific variety Laurot. Total amount of phenolics, total of anthocyanins, total of flavanols, reducing power and antiradical aktivity were determined by spectrophotometry. Furthermore, phenolic acids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Lenka Tomášková
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen
Lucie Popluhárová -
Studium antioxidačních komponent u vybraných růžových vín
Jana Valentová -
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
Miroslav Hrnčirík -
Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína
Olga Mrázová -
Studium antioxidačních komponent v plodech Lycium barbarum
Martin Zvonek -
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Lenka Halmová -
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Využitie dreva pri výrobe rosé vín
Lucia Kopečková
Název
Vložil
Vloženo
Práva