Vliv délky vinifikace a různých kmenů kvasinek na následný průběh malolaktické fermentace – Ľubomíra Hornáková
Ľubomíra Hornáková
Bachelor's thesis
Vliv délky vinifikace a různých kmenů kvasinek na následný průběh malolaktické fermentace
Influence of different lengths and vinification yeast strains on the subsequent conduct of malolactic fermentation
Abstract:
Předmětem bakalářské práce bylo stanovení jednotlivých organických kyselin, konkrétně vinné, jablečné a mléčné kyseliny v hroznovém moštu po dokvašení prostřednictvím vysoce účinné kapalinové chromatografie. Důvodem zkoumání množství organických kyselin jsou odlišné mikrobiologické podmínky kvašení moštů s následným dopadem na senzorickou jakost vzniklých vín. V teoretické části je uvedeno technologické …moreAbstract:
The topic of this bachelor thesis is to determine individual organic acids, specifically tartaric, malic and lactic acids in grape must after a final fermentation using high performance liquid chromatography. The reason behind examining the levels of organic acids are various microbiological conditions of fermenting musts with the subsequent influence on the sensoric quality of the resulting wines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORNÁKOVÁ, Ľubomíra. \textit{Vliv délky vinifikace a různých kmenů kvasinek na následný průběh malolaktické fermentace}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/0pf3zu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Extraction of lactic acid from aqueous solutions at high pH value using supported liquid membrane equipment
Tomáš Kracík -
Mikrobiální produkce kyseliny mléčné nebo kyseliny máselné
Marek Drahokoupil -
Synthesis and functionalization of poly(lactic-co-glycolic acid) for preparation of nanoparticles and microspheres for medical applications
Adam Baláž -
The effect of impurities on the properties of the lactic acid polycondensates
Pavel KUCHARCZYK -
Monitoring the expression of IboH gene of the biosynthetic pathway of ibotenic acid from Amanita muscaria
Klevinda Fili -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Synthesis and investigation of amide derivatives of 5-androsten-3β-ol-17β-carboxylic acid
Zulal Özdemir
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights